Pertti Salovaara tekee paluun televisioon!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisten suosikkijuontajiin sekä radiossa että televisiossa jo vuosikymmenten ajan lukeutunut Pertti Salovaara tekee paluun televisioon. Staran saamien tietojen mukaan hän aloittaa ensi syksynä Viimeinen tähdenlento -ohjelman isäntänä AlfaTV-kanavalla.

Koomikkona ja laulajana tunnetuksi tulleen Jope Ruonansuun yritys tuottaa jatkossa osan AlfaTV-kanavan ohjelmistosta, ja Pertti Salovaaran isännöimä ohjelma on osa tuota kokonaisuutta. Salovaara vahvisti tiedot tänään.

– Jope soitti, että haluanko lähteä sinne duuniin. Vastasin, että ilman muuta, sillä onhan sitä tullut tehtyä jo useampi sata televisio-ohjelmaa. On hienoa päästä alusta saakka mukaan rakentamaan visiota siitä millainen televisiokanava voisi olla. Tässä on vähän tällaista pioneerihenkeä, Pertti Salovaara kommentoi Staralle.

– Olen siis ruutukasvona tekemässä ohjelmaa, jonka nimi on Viimeinen tähdenlento. Ohjelmassa nähdään muun muassa vanhuksia, jotka ovat jo elämänsä kalkkiviivoilla ja haluavat toteuttaa vielä jonkin toivomuksen. Esitetyt toiveet ovat usein melko pieniä, kuten päästä kättelemään Pate Mustajärveä. Me sitten toteutamme niitä.

Viestintävirasto myönsi taannoin AlfaTV-kanavaa pyörittävälle yritykselle toimiluvan yleisen edun televisiotoimintaan. Päätöksen myötä AlfaTV-kanavan näkyvyysalue laajenee kattamaan koko Suomen. Jatkossa kanavan jakelu tapahtuu antennitelevisioverkon A-kanavanipussa, joka kattaa 99,96 prosenttia väestöstä. Toimilupa astui voimaan 1. helmikuuta. Yleisen edun kanavan tulee lähettää päivittäin suomen- tai ruotsinkielisiä ohjelmia sekä uutisia ja ajankohtaisohjelmia. Lisäksi osaan ohjelmista täytyy liittää ääni- ja tekstityspalvelu.