Lelujätti Toys R Us konkurssiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmanlaajuinen lelukauppaketju Toys R Us on ajautunut konkurssiin. Maailman suurin lelualan kauppaketju ajautui selvitystilaan jo aiemmin, ja sille etsittiin ostajaa 3,1 miljardin dollarin hinnalla. Uutta omistajaa ei kuitenkaan löytynyt, joten ketjun liikkeet Yhdysvalloissa ja Britanniassa lopetetaan.

Lelukaupat ovat kärsineet paitsi digitaalisuuden tulosta lasten leikkeihin sekä myös alalle tulleista muista verkkokaupoista. Yhdysvalloissa merkittävän osuuden lelumyynnistä ovat ottaneet itselleen muun muassa Amazon, Walmart ja Target. Syyskuussa selvitystilaan ajautunut yhtiö ilmoitti tuolloin, että se yrittää ylläpitää myymälöitään normaalisti, mutta nyt suunnitelmat ovat muuttuneet.

Pelkästään Yhdysvalloissa on 800 Toys R Us -lelukauppaa. Talouslehti Forbesin mukaan lelujätin konkurssi tulee aiheuttamaan ongelmia myös liiketilojen omistajille, sillä myymälöiden lopettaminen jättää kauppakeskuksiin paljon tyhjää tilaa. Pohjoismaissa brändin toimintaa pyörittää lisenssillä tanskalainen yritys, joka ei ole konkurssissa.