Donatella Versace lopetti turkisten käytön – muotitalo seuraa perässä!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Versace-muotitalon pääsuunnittelija Donatella Versace on sanonut lopettaneensa turkistuotteiden käytön suunnittelemissaan vaatteissaan. Hän ei halua tappaa eläimiä muodin takia. Versace seuraa linjauksessa muita huippumerkkejä ja luksusmuotitaloja.

Versace liittyy Guccin, Tom Fordin, Givenchyn ja Michael Korsin seuraan julistaessaan, että turkisten käyttö ei tunnu enää nykyaikaiselta muodissa. Vaikka kaunista ja laadukasta minkkiturkkia on pidetty jo pitkään vakavaraisuuden merkkinä, ei huippusuunnittelijat enää halua eläinten kärsivän heidän luomustensa takia. The Economistin haastattelussa kerrotaan myös, että Donatella Versace on ottanut tietoisesti suunnan kohti poliittisempaa muotia.

Kuuluisan suunnittelijan vuoden 2018 kevätmallistossa käytettiin vahvoja sanoja ja viestejä. Asuissa toistuivat sanat, joissa painoitettiin yhtenäisyyttä, uskollisuutta, rohkeutta ja rakkautta. Versace-muotitalon perustaja Gianni Versace oli Donatellan veli. Mies murhattiin vuonna 1997.