Volkswagen Golfin hervoton myynti-ilmoitus kuin jännityskirja: ”Nippu laskuja. Hikiset kädet.”

Autot Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa tulee ajoittain vastaan poikkeuksellisen osuvia luokiteltuja myynti-ilmoituksia. Nyt Nettiautossa olevaa 220.000 kilometriä ajettua vuosimallin 1988 Volkswagen Golfia kaupataan Nettiautossa esittelyllä, joka hakee vertaistaan sekä värikkyydessään että myös pituudessaan.

Himangalla myynnissä olevan auton tarina alkaa kuin pohjustuksella kuin jännitysromaanissa.

– Ensin Sipilän kravattigangsteri-jengin soteveteraanit nykäisevät palkkasi päältä kymmenyksensä.Sitten tilipäivänä istut naama harmaana näyttöruudun edessä. Nippu laskuja. Hikiset kädet. Nordean Nalle on näköjään jo haistanut hillon ja pyyhkäissyt tilin päältä muhevan siivun asuntolainan lyhennystä. Lainan päästä on sivallettu taas pikku tupsu. Nalle on taas kuukauden kylläinen. Saat syödä puurosi tuulelta suojassa, vielä.

Vielä hetken oivallisen värittelyn jälkeen päästään jo itse autoon.

– Huollot ja mahdolliset korjaukset osaat tehdä itse jos haluat. Otat vissypullon mukaan korjausoppaaksi. Auto on koottu pulteilla,muttereilla ja ruuveilla. Aukeavat samaan suuntaan pyörittämällä kuin pullon korkki. Kulutus-ja huolto-osat saa lunastettua kun ottaa viikonlopun jälkeen pullonpalautuskuitin rahana, ilmoituksessa todetaan.

Ilmoitus jatkuu tämän jälkeen vielä kohtauksella muun muassa autoliikkeessä.

– Kuppaajaa hymyilyttää,koska näytät ohuesti hassulta,joltain vakavan allergiakohtauksen saaneelta vompatilta. Mutta pahin on vielä edessä. Siirtelet laseja hien ja kyyneleiden liukastamaa nokanvartta pitkin,viimein erotat työselosteesta alimman viivan päältä numerosarjan €-merkin edessä. Suusta pääsee tahaton,alistunut ulahdus. Missä on vessa?

Ilmoitus on noteerattu laajasti sosiaalisessa mediassa, jossa sitä ei ole ihan turhaan verrattu Juha Vuorisen legendaarisiin Juoppohullun päiväkirjoihin. Jo ilmoituksen kommenteissa ilmoituksen laatijalle suositellaan kirjailijan uraa. Syystäkin. Lue koko hervoton myynti-ilmoitus tästä

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.