Fitbit-rannekkeista vammoja käyttäjille – yritykseltä erikoinen selitys

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Räjähtelevät älypuhelimet, hoverboardit ja sähkötupakat ovat soittaneet, että litiumakuilla varustetuissa laitteissa piilee vaara. Kerroimme aiemmin miten nainen sai toisen asteen palovammat räjähtäneen aktiivisuusrannekkeen vuoksi. Nyt joukko Fitbit-aktiivisuusrannekkeen käyttäjiä on kertonut saaneensa laitteesta sähköiskuja.

Miljoonat ihmiset mittaavat aktiivisuuttaan ja sydämensä terveyttä Fitbit-rannekkeen avulla. Daily Mail -sivuston mukaan moni heistä on saanut rannekkeesta sähköiskuja ja palovammoja, minkä vuoksi valituksia laitteesta on alkanut satelemaan Fitbit-yritystä vastaan.

Fitbit-rannekkeen antamien sähköiskujen vuoksi ihmiset ovat muun muassa pudottaneet lapsia sylistään, saaneet palovammoja ja menettäneet pidemmäksi ajaksi tunnon käsistään. Yrityksen mukaan sähköiskut ovat saattaneet johtua myös käyttäjän omasta sähköisyydestä. Tutkijoille tämä selitys ei kuitenkaan ole mennyt läpi.

Fitbit lausuu tapauksesta seuraavaa

”Asiakkaiden terveys ja turvallisuus on Fitbitille äärimmäisen tärkeää. Otamme erittäin vakavasti kaiken niihin liittyvän palautteen. Olemme varmoja, että tuotteemme ovat turvallisia. Ne on suunniteltu niin, että laitetta käyttävä henkilö ei joudu kosketukseen sähkön kanssa. Fitbitillä on erittäin tiukka laaduntarkkailu ja suunnittelun vaatimukset, mikä varmistaa tuotteiden toimivuuden. Hyvin pieni määrä ihmisiä on antanut palautetta tuntemuksista, joita he kuvaavat sähköiskuiksi. Fitbit on tutkinut huolellisesti nämä tapaukset. Kaikissa näistä tapauksista laitteet ovat toimineet moitteettomasti ilman merkkejä ylikuumenemisesta, epänormaaleista sähköjännitteistä tai muista toimintahäiriöistä. Sähköiskuksi tulkittuihin tuntemuksiin liittyvä marginaalinen palaute ei vastaa käyttökokemusta, joka kymmenillä miljoonilla Fitbitiä päivittäin käyttävillä ihmisillä on Fitbitin tuotteista.”