Valkoisen talon pihaa ilmestyi reikiä – vajoama nielee maata sisäänsä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maahan ilmestyneitä reikiä kutsutaan doliineiksi, ja ne saattavat olla halkaisijaltaan muutamasta metristä peräti satoihin metreihin. Toisinaan maahan ilmestyneet vajoamat nielevät sisäänsä kokonaisia autoja ja taloja. Nyt Valkoisen talon pihalle on ilmestynyt kaksi vajoamaa.

Yhdysvaltain presidentin virka-asunto ja työpaikka, eli Valkoinen talo, on joutunut erikoisen ongelman eteen. Washingtonissa sijaitsevan rakennuksen nurmelle on ilmestynyt kaksi suurta reikää, joihin on vajonnut osa liittovaltion omistaman rakennuksen etupihasta. Voice of American reportteri Steve Herman julkaisi vajoamista kuvia Twitteriin.

Daily Dot -lehden mukaan iso osa Washington D.C. -kaupungista on rakennettu suota muistuttavan kosteikkoalueen päälle. Tämä tulee vaikuttamaan kaupungin mahdolliseen vajoamiseen jopa kymmenien senttimetrien verran.