Kate Spaden itsemurha ei tullut yllätyksenä – läheiset paljastivat synkän taustan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Maineikas yhdysvaltalainen muotisuunnittelija Kate Spade teki äsken itsemurhan hirttäytymällä kotiinsa New Yorkin Park Avuella. Naisen siskonsa Reta Saffo on nyt paljastanut, että Kate Spade kärsi vuosien ajan mielenterveysongelmista ja alkoholismista. Hän oli hautonut itsemurhaa vuosien ajan.

Mikäli sinulla on itsemurha-aikeita, ota yhteyttä Suomen mielenterveysseuran kriisipuhelimeen 010 195 202.

Koko maailma järkyttyi, kun 55-vuotias muodin supertähti Kate Spade löydettiin tiistaina kuolleena kotoaan. Hän oli hirttäytynyt punaisesta huivista makuuhuoneen ovenkahvaan. Nainen oli ollut eloton kodinhoitajan löydettyä hänet, TMZ uutisoi.

Kansas City Star -lehden mukaan Spade oli käyttänyt runsaasti alkoholia viime vuosina. Lisäksi hän oli hautonut itsemurhaa samalla tyylillä kuin edesmennyt näyttelijä Robin Williams vuonna 2014. Perhe yritti saada muotisuunnittelijaa hakeutumaan hoitoon, mutta tuloksetta.

Kate Spade pelkäsi mielenterveyskuntoutuksen vahingoittavan hänen brändiään. Myös Kate Spaden aviomies, Andy Spade, yritti saada naista hakeutumaan hoitoo heidän yhteisen Frances Beatrix -tyttärensä vuoksi. Nainen oli jättänyt jälkeensä itsemurhaviestin, jossa hän kertoi rakastavansa lastaa, eikä itsemurha ollut hänen vikansa. Kate Spade tuli 1990-luvulla tunnetuksi erityisesti käsilaukuistaan ja kengistään, jotka muodostuivat maailmanlaajuisiksi hiteiksi.