Instagramiin merkittävä muutos – videoiden julkaisu uudistuu

Digi · Tim Isokivi

Sosiaalinen verkosto Instagram suunnittelee aikaisempaa pidempien videoiden mahdollistamista. Lähitulevaisuudessa palvelussa saatettaisiin nähdä jopa tunnin pituisia videoita.

Alun perin Instagram-käyttäjät pystyivät jakamaan vain 15 sekunnin pituisia videoita, mutta pituutta nostettiin vuonna 2016 60 sekuntiin. The Wall Street Journal -lehden mukaan yhtiö suunnittelee nyt pitkien videoiden jakamisen mahdollistamista.

Videot esitettäisiin pystysuorassa formaatissa samaan tapaan kuin Instagram-tarinoissa. Snapchatia muistuttavat tarinat-ominaisuus on osoittautunut sosiaaliselle verkostolle menestykseksi, ja sitä käyttää päivittäin noin 300 miljoonaa käyttäjää.

Pidempien videojulkaisujen mahdollistaminen kiristäisi Instagramin omistavan Facebookin ja Youtuben välistä kilpailua. Taannoisen tutkimuksen mukaan Youtube on amerikkalaisteinien keskuudessa suosituin sosiaalisen median muoto.