Poliisi Lahden ampumistapauksesta: ”Näkemyseroja ratkaistiin konepistoolin avulla” – oletko nähnyt kuvan miestä?

Ohhoh! · Stara.fi

Lahden Kasakkamäentiellä tapahtui äskettäin välikohtaus, jossa ammuttiin yöllä järeällä konepistoolilla sarjatulta kohti kerrostaloa ja sen ovella ollutta henkilöä. Nyt Hämeen poliisi pyytää vihjeitä henkilöitä, joilla on tietoja tapauksesta tai siihen osallisista.

– Tutkinnassa on selvinnyt, että paikalla olleilla asiaan liittyvillä henkilöillä olisi kenties ollut keskinäisiä näkemyseroja joistain asioista. Näitä näkemyseroja on pyritty ratkaisemaan konepistoolin avulla yöllä kerrostalon pihassa, poliisi kertoo.

Poliisi on nyt julkaissut valvontakameran kuvan, jossa tekijä nähdään aseen kanssa. Hämeen poliisilaitos pyytää nyt yleisöltä havaintoja miehen liikkeistä. Mies on saatu kiinni ja on tällä hetkellä poliisin hallussa epäiltynä tapon yrityksestä ja törkeästä ampuma-aserikoksesta.

Tapauksesta tekee poikkeuksellisen se, että kukaan ei ole ilmoittautunut olleensa ampumisen kohteena. Näin ollen tapaukselta puuttuu vielä myös asianomistaja. Paikalta löydettiin merkkejä laukauksista, mutta ei esimerkiksi verijälkiä.

– Ovella on ollut joku ihminen, koska ovi on ollut avattuna eri kulmissa laukausten osuessa siihen – ovi ei aukea muuten kuin ihmisen toiminnalla, poliisi kertoo.