Huijaus leviää sähköpostissa – uhkaa masturbointivideolla

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Tuore internet-huijaus on onnistunut säikäyttämään ihmisiä ympäri maailman uhkaamalla levittää heistä arkaluontoista materiaalia. Sähköpostiviestissä uhreilta vaaditaan mittavia lunnaita.

Viestin lähettäjä väittää, että hakkeri on asentanut haittaohjelman uhrin tietokoneelle. Viestin vastaanottajaa olisi sen avulla kuvattu katsomassa pornoa hänen web-kameransa kautta. Tekijät vaativat 1 400 – 1 900 dollarin lunnaita, tai muuten video jaettaisiin kaikille kohteen yhteystiedoille.

Huijaus on voinut mennyt monille läpi, sillä sen tekijöiden tiedossa on uhrin internetissä käyttämä salasana. Bleeping Computer -sivuston mukaan kyseessä on kuitenkin huijaus. Tekijöillä tuskin on videomateriaalia uhrista masturboimassa, ja salasana on luultavasti peräisin vanhasta tietovuodosta.

Useissa tapauksissa sähköpostissa mainittu salasana on sellainen jota uhri ei ole enää käyttänyt vuosikausiin. Mikäli näin ei ole, kannattaa kaikki mahdolliset salasanat vaihtaa mitä pikimmin. Lunnasvaatimuksiin ei ole kuitenkaan syytä suostua.

 

Twitter