Trumpin lausahdus hämmentää – ruokaostoksilla tarvitaan henkilöpaperit?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on jälleen herättänyt keskustelua lausunnollaan. Tällä kertaa moni on ihmetellyt, onko hän ikinä asioinut ruokakaupassa.

Trump puhui Floridassa järjestetyssä tilaisuudessa suunnitelluista uusista vaatimuksista todistaa äänestäjien henkilöllisyys. Presidentin mukaan ruokaostoksilla asioidessa vaaditaan jo henkilöllisyystodistus.

– Kun haluat asioida ruokakaupassa, tarvitset kuvallisen kortin, henkilöllisyystodistuksen. Ostaessasi mitä vain sinun täytyy esittää henkilöllisyystodistus ja kuvasi, Trump kertoi.

Kuten useimmat tietävät, ei kaupoissa niin Suomessa kuin Yhdysvalloissakaan yleisesti ottaen tarvitse esittää henkilöllisyystodistusta. Poikkeustapauksia ovat alaikäisiltä kiellettyjen tuotteiden ostaminen ja tiettyjen maksutapojen käyttäminen.