Itävallassa talvi yllätti kesän keskellä – taivaalta satoi kymmeniä senttejä lunta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on saatu nauttia harvinaisen helteisestä kesästä kuten myös monin paikoin muualla Euroopassa, mutta viikonloppuna Itävallassa nähtiin erikoinen tilanne, kun nopeasti laskenut lämpötila aiheutti yllättävän lumisateen keskelle kesän parhaillaan käynnissä olevaa lomakautta.

Stuck in-between seasons ☀️❄️ Found that gorgeous thing on today's first Skitour of the season 😍

A post shared by wie.die.gans.mit.e.r (@florian_ganser) on

Esimerkiksi Obertauernissa lämpötila oli viikonlopun jälkeen vielä viime yönä peräti kolme astetta pakkasen puolella. Sosiaalisessa mediassa levisi runsaasti valokuvia, joissa niin turistit kuin paikallisetkin ihmettelivät sankkaa lumisadetta.

Lunta satoi paikoin jopa kymmeniä senttejä, mikä ei ole kovin tavallista tähän aikaan vuodesta. Kovin pitkäksi talvipyrähdys tuskin jää, sillä esimerkiksi Accu Weatherin mukaan lämpötila nousee keskiviikkona jo 20 lämpöasteeseen.

#snow #obertauern #woderschneezuhauseist

A post shared by Susanne Beinkofer (@susannebeinkofer) on

#austria #beautifuldestinations #snowypeaks

A post shared by Marta Vasevych (@martavasevych) on