Kanada laillisti kannabiksen – tuomioita saaneita armahdetaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kannabiksen myynti, hallussapito ja viihdekäyttö on nyt sallittua Kanadassa. Myös ennen lakimuutosta kannabiksen hallussapidon vuoksi tuomittuja tullaan armahtamaan.

Laillistamisen myötä 36 miljoonan asukkaan Kanadasta tulee maailman suurin laillisen kannabiksen markkina-alue. Sen myynti aloitettiin osassa kannabikseen erikoistuneista myymälöistä heti keskiyöllä, vuorokauden vaihtuessa keskiviikkoon.

Kanada tulee myös armahtamaan kaikki ennen lakiuudistusta alle 30 gramman kannabiksen hallussapidosta tuomitut kansalaiset. New York Post -lehden mukaan tuomittujen täytyy silti hakea armahdusta erikseen.

Kanada laillisti lääkekannabiksen käytön vuonna 2001. Tuoreen viihdekäytön sallimisen tarkoituksena on heijastaa muuttuvaa suhtautumista kannabista kohtaan ja muuttaa aikaisemmin laiton kannabiskauppa säännellyiksi markkinoiksi.