Koska viimeksi puhdistit suihkusi? Kylpyhuoneen vaarallisin bakteeripommi

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suihkupään sisälle kerran kurkistettuaan haluaa varmasti pitää huolta, että peseytymiseen tarkoitetun suihkun osa tulee puhdistettua jatkossa vähintään yhtä hyvin kuin muukin kylpyhuone. Suihkupäässä voi elää ihmisen terveydelle vaarallisia mykobakteereita.

Suihkussa käymisen tarkoituksena on puhdistaa keho. Jotta lopputulos olisi entistäkin puhtaampi, kannattaa myös suihkun vettäsyöksevät osat irroittaa ja puhdistaa säännöllisesti.Osa bakteereista rakastaa lämmintä ja kosteaa elinympäristöä, ja suihkupää tarjoaa tähän unelmien alustan, Medical Discovery News uutisoi.

Coloradon Boulderin yliopisto tutki 656 amerikkalaisen ja eurooppalaisen suihkupään bakteerikantaa. Tutkimusten perusteella suihkupäät ovat kauttaaltaan täynnä bakteereja, joista suurin osa on harmittomia. Joukosta kuitenkin löydettiin vakavia hengityselinsairauksia aiheuttavia mykobakteereja. Toisin sanoen seuraavalla kylpyhuoneen pesukerralla kannattaa desinfioida myös suihkupäät sekä hanat.