Realitysarjan murhaaja onkin syytön? Asianajaja vaatii vapauttamista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Netflixin supersuositun dokumenttisarjan Making a Murdererin juonenkäänteitä on seurattu suoratoistopalvelussa kolmen vuoden ajan. Nyt esiin on tullut uusia todisteita, joiden mukaan murhasta elinkautiseen tuomittu Steven Avery on sittenkin syytön.

Steven Averyn asianajaja Kathleen Zellner on kertonut Twitterissä, että hänellä on uusia todisteita, joiden mukaan hänen päämiehensä ei ole murhannut Teresa Halbachia. Zellner on listannut Twitteriin yhteensä 19 kohtaa, joiden avulla hän pyrkii todistamaan Steven Averyn syyttömyyden. Sen jälkeen hän on vastannut ihmisten kysymyksiin tapaukseen ja murhatutkintaan liityen.

Making a Murderer seuraa kymmenen vuoden ajan amerikkalaisen Steven Averyn elämää. Dokumentin kuvaaminen aloitettiin vuonna 2005 Columbian yliopiston elokuva-alan opiskelijoiden, Laura Ricciardin ja Moira Demosin toimesta. Se on saavuttanut suuren suosion vuoden 2015 ilmestymisensä jälkeen.