Puunkaatajien nerokas ratkaisu – näin isot oksat siirtyvät nurmea vahingoittamatta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Georgian osavaltiossa, Americus-nimisessä kaupungissa, on todistettu puunkaatajien neuvokkuutta tosielämässä. Metsurikaksikko päätti hyödyntää köyttä oksien siirtämisessä.

Jackson Graydon ja Ian edwards olivat saaneet toimeksiannon, jonka mukaan suuresta tammesta tuli leikata oksa pois. Tehtävä piti kuitenkin suorittaa siten, ettei puun ympärillä oleva nurmialue vahingoitu. Toisin sanoen painava oksa ei saanut pudota maahan, eikä puun luokse päässyt metsätyökoneella.

Kaksikko päätti suorittaa tehtävän köyden avulla siten, että leikattu oksa jäi roikkumaan köyden varaan puusta katkaisemisen jälkeen. Sen jälkeen oksa siirrettiin lavalle heiluriliikkeellä. Miesten toimista on julkaistu lyhyt video nettiin.