Maailman suurin rockyhtye – yli 1 000 jäsentä eri puolilta maailmaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Italialanen Rockin’ 1000 on todennäköisesti kirjaimellisesti maailman suurin yhtye. Siinä missä monissa rockbändeissä on 3-5 jäsentä, on niitä Fabio Zaffagninin perustamassa yhtyeesä yli tuhat.

Rockin’1000 koostuu yli 30 maasta kotoisin olevista muusikoista. Joukkoon mahtuu 400 kitaristia, 300 basistia, 350 laulajaa ja 250 rumpalia.

Yhtyeen suuren jäsenmäärän ja kansainvälisyyden ansiosta yhteisten bänditreenien järjestämienn ei ole aina helppoa. Yhtyeen jäsenet harjoittelevatkin kotonaan ja kokoontuvat Italian Florenceen kolmipäiväisiin intensiivisiin treeneihin.

Zaffagnini kertoo Great Big Storylle Rockin’1000:n taustalla olevan viesti yhteishengestä. Hän halusi antaa yleensä yksin kellarissa soittaville tai suihkussa laulaville mahdollisuuden tehdä yhdessä jotain erilaista.

– Emme erottele ihmisiä seksuaalisen, poliittisen tai uskonnollisen suuntautumisen, rikkaiden tai köyhien, ammattilaisten tai amatöörien väliltä. Kaikki kuuluvat joukkoon ja rock’n roll yhdistää heitä, Zaffagnini julistaa.