Vandaalit iskivät Wikipediaan – muuttivat Donald Trumpin sukuelimeksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Wikipedia on kaikkien vapaasti editoitavissa. Nyt Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin Wikipedia-sivusto on joutunut toistuvasti vandalistien hyökkäyksen kohteeksi, sillä miehen kuva on vaihdettu peniksen kuvaan. Asia tuli ilmi Applen Siri-avustajan kautta.

The Verge uutisoi, että Siri näyttää välillä Donald Trumpin kuvan kohdalla miehen sukupuolielimen kuvaa. Syy on presidentin Wikipedia-sivussa, jota on muokattu ilkikurisesti viime päivien aikana. Sivun editointihistoriaa voi tarkastella täältä.

Älylaitteiden assistenttina toimiva Siri on esittänyt hauskoja virheitä ennenkin. Niistä on koottu Redditiin oma keskusteluketju. Donald Trumpin kuvamoka liittyy kuitenkin siihen, että pilailumielessä Wikipediaan ladattu kuva saattaa kummitella edelleen sivuston algoritmeissä.

https://www.reddit.com/r/SiriFail/