Koira katosi mystisesti – löytyi 1 800 kilometrin päästä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalta kantautuu ajoittain uutisia lemmikkikoirien uskomattomista tarinoista, joissa ne ovat löytäneet perheensä vuosien ja tuhansien kilometrien jälkeen. Nyt Yhdysvalloissa sattuneessa tapauksessa perhe oli jo luopunut toivosta, kunnes heidän lemmikkikoiransa löytyi puolentoistavuoden kuluttua katoamisestaan.

Siperianhusky Sinatra katosi kotoaan New Yorkin Brooklynissä, eikä sitä etsinnöistä huolimatta löydetty. 18 kuukauden kuluttua perhe sai kuitenkin todella yllättävän puhelun, jonka mukaan Sinatra olisi löydetty 1.800 kilometrin päästä Floridasta, aivan toisesta päästä Yhdysvaltojen itärannikkoa.

Koiran matkasta Floridaan ei ole mitään tietoja. Sen perheen löytyminen oli monien sattumien summa, sillä koiran mikrosirussa oli jostain syystä väärä puhelinnumero. Koiran löytänyt Denise Verrill etsi kuitenkin sosiaalisessa mediassa tietoja kadonneista koirista, ja onnistui lopulta löytämään tuntomerkkeihin sopineen ilmoittajan.

Koira pääsi sen jälkeen matkaamaan auton kyydissä saman matkan takaisin kotiinsa. Koiran paluuta varjosti kuitenkin sen emännän, 14-vuotiaan Zion-tytön, menehtyminen ampumisvälikohtauksessa pian koiran katoamisen jälkeen. Tragedian vuoksi tyttären koiran löytyminen oli perheelle tavallistakin tärkeämpi.