Paavo Pesusienen luoja on kuollut – menehtyi 57-vuotiaana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen animaattori, käsikirjoittaja, ääninäyttelijä ja meribiologi Stephen Hillenburg on kuollut. Mies tunnetaan parhaiten miljoonien lasten ja aikuisten rakastamasta Paavo Pesusieni -sarjasta.

Hilleburg menehtyi liikehermoja rappeuttavaan ALS-tautiin, joka diagnosoitiin hänellä viime vuoden maaliskuussa. Animaatiolegenda oli Variety-lehden mukaan kuolleessaan 57-vuotias.

Hillenburg ryhtyi yliopistosta valmistuttuaan meribiologian opettajaksi. Hän yhdisti taiteelliset taipumuksensa ja tietämyksensä merieläimistä luodakseen opetustyökaluina käyttämiään piirroshahmoja. Kyseiset hahmot kehittyivät myöhemmin Paavo Pesusieneksi ja kumppaneiksi.

Animaatiouransa Hillenburg aloitti vuonna 1987. 1990-luvun lopussa hän pääsi työstämään Nickelodeon-kanavalle Paavo Pesusieni -sarjaa, josta tuli välittömästi hitti niin lasten kuin varttuneempienkin keskuudessa.