Kevin Spaceyn elokuva floppasi rajusti – tuotti avajaispäivänä vain 126 dollaria

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Näyttelijä Kevin Spacey ei ole ahdistelusyytöstensä paljastumisen jälkeen ollut kovaa valuuttaa Hollywoodissa. Miehen tähdittämä Billionaire Boys Club floppasi taannoin rajusti lippuluukulla. Nyt on selvinnyt, että tositapahtumiin perustuva rikosdraama tuotti ensi-iltapäivänään Yhdysvalloissa vain 126 dollaria, eli noin 109 euroa.

Koko ensi-iltaviikonlopun aikana elokuva tuotti Variety-lehden mukaan 618 dollaria, eli noin 537 euroa. Elokuvan budjetti oli 15 miljoonaa dollaria. Heikkoon lipunmyyntiin vaikuttivat epäilemättä Kevin Spaceyn ahdisteluskandaali.

Elokuva nähtiin ainoastaan 11 elokuvateatterissa ympäri Yhdysvaltoja, minkä lisäksi se julkaistiin samaan aikaan VOD-latauspalveluissa. Billionaire Boys Club kertoo rikkaiden nuorten aloittamasta pyramidihuijauksesta, joka päättyi lopulta murhaan. Spaceyn ohella elokuvan päärooleissa ovat Ansel Elgort, Taron Egerton ja Emma Roberts.