Tältä valtaosa hääpuheista kuulostaa – vältä näitä kliseitä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Häät ovat aina hääparin näköiset ja nykyään hääjuhlista tehdäänkin hyvin persoonalliset erilaisten teemojen myötä. Muutamat perinteet kuitenkin tuntuvat säilyvän vuodesta toiseen. Tällaisia perinteitä ovat muun muassa hääkakun leikkaaminen, häätanssi ja juhlapuheet.

Moni puhuja voi kokea oman puheensa hyvin henkilökohtaiseksi, mutta vieraat voivat kuitenkin pitää puheita melko tavanomaisina ja pakollisina osina hääohjelmaa. Nyt CollegeHumor-kanava esittelee hauskalla YouTube-videolla sketsin muodossa millaisia kliseisimmät hääpuheet yleensä ovat.

Kaasojen hääpuheet ovat yleensä herkkiä ja melko muodollisia, minkä lisäksi ne saattavat sisältää jonkin runon. Isän puhe keskittyy pienten onnitteluiden jälkeen häneen itseensä ja väkisin keksittyihin vitseihin. Myös bestmanin puhe yrittää lähes aina olla hauska, mutta usein itse sulhasen kustannuksella. Sulhasen äiti purskahtaa kyyneliin kesken puheen, jonka aikana hän tajuaa pienen poikansa aikuistuneen.