Nunnat kavalsivat 500 000 dollaria – käyttivät matkusteluun ja uhkapeleihin Las Vegasissa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kalifornialaisen St. James Catholic School -koulun kaksi opettajana työskennellyttä nunnaa on tunnustanut kavaltaneensa koulun kassavaroja viime vuosikymmenten aikana. Nunnat käyttivät yhteensä puoli miljoonaa dollaria matkusteluun ja muun muassa uhkapeleihin Las Vegasissa.

St. Jamesin katolisen seurakunnan kaksi sisarta, mary Kreuper ja Lana Chang ovat tunnustaneet kavaltaneensa kirkon koulun varoja. Vastikään eläköityneet sisaret ovat tehneet pitkän uran koulussa. Mary Kreuper oli koulun rehtorina 29 vuotta ja Lana Chang työskenteli opettajana 20 vuoden ajan. Sisaret ovat käyttäneet kavaltamansa rahat matkusteluun ja uhkapeleihin.

Nunnat ovat osoittaneet syvää katumusta teoistaan, eikä katolinen kirkko ole nostanut syytteitä uskonnaisia kohtaan. Teko paljastui, kun kirkko tutki tarkemmin kirjanpitoaan. Poliisia on informoitu asiasta. Kavallettujen varojen yhteissumma kohoaa 500.000 dollariin, eli 440.000 euroon, BBC uutisoi.