Kysely selvitti: Näin kauan seksisuhde kaveriin kestää

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kaveriseksi, friends with benefits, FWB tai vakipano. Osa ihmisistä kaipaa aktiivista seksielämää ilman parisuhdetta, jolloin avuksi saatetaan ottaa oma ystävä. Kaverin kanssa muodostettavat seksisuhteet ovat yleisiä, mutta niiden kesto jää yleensä puoleen vuoteen.

Kaverin kanssa harrastettava seksi voi olla paineita poistava ja läheisyyttä tarjoava järjestely, jolloin ei kuitenkaan ryhdytä romanttiseen suhteeseen. Wayne Staten ja Michigan Staten yliopistot toteuttivat kyselyn 125 opiskelijalleen ystäväseksiin liittyen. Vastausten perusteella 60 prosenttia on harrastanut säännöllistä seksiä ystävänsä kanssa.

Kaveruussuhde ennen seksiä on kestänyt yleensä reilun vuoden ajan ennen ensimmäistä yhdyntää. Suurin osa kaveriseksisuhteista kuitenkin muuttui puolen vuoden jälkeen. Noin 36 prosenttia vastanneista kertoo, että jatkoivat ystävinä seksisuhteen päättymisen jälkeen. 26 prosenttia puolestaan lopetti sekä ystävyyden että seksisuhteen kerralla, mutta kymmenen prosenttia pareista päätti kokeilla virallista seurustelua.

Lähde: Pornhub