Gwyneth Paltrow: ”Joogan suosio on minun ansiotani!”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lifestyle-guruna nykyisin itseään pitävä näyttelijä Gwyneth Paltrow on sanonut, että joogasta on tullut suosittua hänen ansiostaan. Naisen elämäntapasivusto Goop on ollut toiminnassa kymmenen vuoden ajan. Joogan suosio on kasvanut räjähdysmäisesti samassa ajassa.

Vastikään Brad Falchukin kanssa naimisiin mennyt 46-vuotias Gwyneth Paltrow sanoo, että häntä pidettiin kymmenen vuotta sitten hulluna harrastustensa vuoksi. Naisen ajateltiin olevan noita, koska hän harrasti joogaa ja uskoi terveellisen rukavalion vaikutuksiin terveydenhoidossa. Goopin sivustolla puhuttiin joogasta heti sen julkaisemisesta lähtien.

– Anteeksi, jos tämä kuulostaa oudolta, mutta menin äskettäin joogatunnille Los Angelesissa. Tiskin takana oli noin 22-vuotias tyttö, joka kysyi, olenko ennen joogannut. Käännyin ystävääni kohti ja sanoin, että tytöllä oli työpaikkansa, koska olen todellakin joogannut aiemminkin, Paltrow kommentoi Wall Street Journalille.

Jooga on tuhansia vuosia vanha henkisyyttä ja asentoharjoituksia käsittävä intialainen oppi. Se oli alunperin uskontoon verrattavissa oleva elämäntapa, mutta nykyisin joogana pidetään lähinnä sen fyysisiä harjoituksia. Joogan suosio lisääntyi länsimaissa erityisesti 90-luvulla.