Robottiruoholeikkuri siistii pihan puolestasi – Roomban tekijöiltä

Digi · Tim Isokivi

Yhä useampien kotitalouksien lattioilla pörrää Roomba tai jokin muu vastaava robotti-imuri. Pian koneet saattavat hoitaa myös nurmikon leikkaamisen ihmiskäsien sijaan. Roomban luonut iRobot on lanseerannut Terra-nimisen robottiruohonleikkurin.

Roomban tavoin kyseessä on melko pienikokoinen autonominen kone. Robottiruohonleikkureita on nähty markkinoilla ennenkin, mutta useimpien tapauksissa pihan rajat on pitänyt merkitä erillisen nauhan avulla.

Terra sen sijaan tunnistaa tontin rajat langattomien sensorien avulla. Käyttäjän täytyy tosin ohjata ruohonleikkuria ensin itse, jotta se tietää miten liikkua pihalla.

Mikäli Terran akku on loppumassa ruohonleikkuun aikana, osaa se palata itsestään latauspisteeseen. Robottiruohonleikkuri saapuu alkuun Saksan markkinoille. Toistaiseksi ei ole tiedossa, kuinka paljon laite kustantaa.