Olli Lindholm oli yksi suomirockin peruskivistä – punkkarista iskelmätähdeksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Porilaissyntyinen muusikko Olli Lindholm menehtyi viime yönä sairauskohtaukseen. Hän saavutti mittavan uran Yö-yhtyeen keulahahmona ja solistina. Viime vuosina hän esiintyi muun muassa Vain elämää ja The Voice of Finland -televisio-ohjelmissa.

Punk-laulajana uransa aloittanut Olli Lindholm perusti Yö-yhtyeen vuonna 1981 yhdessä Jussi Hakulisen kanssa. Yhtyeen vuonna 1983 ilmestyneestä Varietee-esikoisalbumista tuli ensimmäinen suomenkielinen rocklevy, joka saavutti timanttilevyyn oikeuttavan myyntimäärän. Albumin myötä syntyi niin sanottu Porirock-ilmiö, jonka aallossa menestyivät Yön lisäksi muun muassa Dingo ja Mamba.

Olli LIndholm julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa vuonna 2000. Hän voitti Iskelmä-Finlandia -palkinnon vuonna 2008. Olli Lindholm oli myös ansioitunut lauluntekijä, ja hänen tuontatoaan on kuultu muun muassa Popedan esittämänä. Hän oli absolutisti vuosituhannenvaihteesta asti. 54-vuotiaana sairauskohtaukseen kuolleella Olli Lindholmilla on kaksi lasta.