Olli Lindholmin kuolema järkyttää suomalaisia: ”Oli aina omiensa puolella”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaiset viihdetaiteilijat ja julkkikset ovat ilmaisseet osanottonsa viime yönä menehtyneen muusikko Olli Lindholmin muistolle. Yö-yhtyeen fanit ovat syvästi järkyttyneet uutisesta. Bändin nettisivut ovat myös kaatuneet liian vähäisen kapasiteetin ja suuren kävijämäärän takia.

Muusikko Olli Lindholmin yllättävä poismeno on saanut ihmiset ilmaisemaan suruvalitteluita ja voimia miehen läheisille ja ystäville. Kaikki sosiaalisen median kanavat ovat täyttyneet suomirockin pioneeriin liittyvistä muistoista ja hänen tunnetuimmista lauluistaan. Yö-yhtye on tiedottanut, että Olli Lindholm oli heille paljon enemmän kuin bändikaveri.

– Hän oli meille sydänystävä, joka oli aina omiensa puolella.

Yhtyeen fanit ovat kommentoineet suru-uutista epäuskoisina. Olli Lindholm jää muistoihin suurena taitelijana, jonka laulamat hitit ovat soineet vuosikymmenien ajan suomalaisten kodeissa. Yön suosituimpia hittejä ovat muun muassa Likaset legendat, Tia-Maria, Joutsenlaulu, Rakkaus on lumivalkoinen, Laulu rakkaudelle, Särkynyt enkeli ja Vie mut minne vaan.

Hän tahtoi nimensä tähtiin

Hän halusi olla kuolematon

Mutta silloin ennen tähdenlentoa

Pakko kuolla on

Kertosäe Likaiset legendat -kappaleesta, joka on soinut jokaisella Yö-yhtyeen keikalla vuodesta 1983 saakka. Kyseessä on Yön ensimmäinen single. Sen on säveltänyt ja sanoittanut Yö-yhtyeen Olli Lindholmin kanssa perustanut muusikko Jussi Hakulinen.

Järkyttävä uutinen. Lepää rauhassa Olli. Osanotot ja voimia läheisille.

Publiée par Arman Alizad sur Mardi 12 février 2019