Hittisarjan näyttelijän pahoinpitely paljastui lavastetuksi – halusi saada julkisuutta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kerroimme tammikuun lopulla suositun Empire-draamasarjan tähden Jussie Smollettin joutuneen pahoinpitelyn uhriksi Chicagossa. Nyt viranomaiset ovat tiedottaneet, että pahoinpitely oli julkisuustemppu ja Smollett saattaa joutua jopa kolmeksi vuodeksi vankilaan. Hänen takuusummakseen on asetettu 100.000 dollaria.

Poliisit ovat selvittäneet, että avoimesti homoseksuaalin ja tummaihoisen näyttelijä Jussie Smollettin pahoinpitely ei ollutkaan viharikos. Sen sijaan kyseessä on miehen itse lavastama pahoinpitely, jossa on ollut osallisena hänen omat kuntovalmentajansa. Poliisi selvitti, että pahoinpitelystä syytetyt nigerialaisveljekset olivatkin Smollettin tuttuja entuudestaan.

Näyttelijä oli maksanut miehille 3.500 dollaria. Hän oli lähettänyt myös itselleen viikkoa aiemmin uhkauskirjeen. Lisäksi Smollett oli tehnyt itselleen ruhjeita väitetyn pahoinpitelyn jälkeen.

Alunperin hyökkääjien kerrottiin huutaneen rasistisia ja homofobisia solvauksia sekä julistaneen heidän olevan MAGA-maassa. MAGA viittaa Donald Trumpin sloganiin ”Make America Great Again”. Chicagon pormestari Rahm Emanuel on mielissään, että heidän kaupungissaan ei ole oikeasti tilaa viharikoksille, NBC uutisoi.

Poliisi