Poliisi huolissaan – Vantaalla jopa 10-vuotiaat käyttävät viinaa, lääkkeitä ja huumeita

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Itä-Uudenmaan poliisilaitos on julkaissut Facebookissa huolestuttavan tiedotteen, jonka mukaan Tikkurilassa on tavattu viime aikoina lapsia päihtyneenä. Lisäksi lapset ovat kuvanneet toisiaan sammuneena ja sekaisin ollessaan.

Vaikka nuorten alkoholinkäyttö on laskusuunnassa koko maassa, kantautuu Vantaan Tikkurilasta järkyttäviä uutisia 10–14-vuotiaiden lasten päihteiden käytöstä. Lapset ovat liikkuneet päihtyneenä viikonloppuisin sekä myöhään arki-iltoina. Alkoholin lisäksi lapset ovat nauttineet lääkkeitä ja kannabista. Ihmiset ovat kysyneet, missä ovat lasten vanhemmat?

Nuorimmat poliisin kohtaamat päihtyneet lapset ovat olleet kymmenenvuotiaita. Kokeilut voivat olla äärimmäisen vaarallisia, sillä päihteiden vaikutus on merkittävä kehittyville aivoille. Lisäksi humalatila ja sekavuus altistaa vaarantilanteille. Poliisit kertovat myös nuoresta tytöstä, joka oli hiljattain sammunut hankeen ja saanut hypotermian.

Kavereista kuvattuja videoita ja kuvia on mahdotonta poistaa myöhemmin. Poliisi tekee tiivistä yhteistyötä lastensuojelun kanssa. Poliisi pyytää asiasta ja ilmiöstä tietäviä ottamaan yhteyttä sähköpostilla ennaltaestavatoiminta.ita-uusimaa@poliisi.fi. Mikäli näkee lapsia päihtyneenä, voi asiasta ilmoittaa myös hätänumeroon 112.

Lasten humalahakuinen juominen huolenaiheena TikkurilassaTikkurilan keskustassa vahvasti päihtyneenä liikkuva…

Publiée par Itä-Uudenmaan poliisilaitos sur Mercredi 6 mars 2019