Sara Sieppi taas luksuslomalle – verrattiin somessa orjaplantaaseihin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Entinen Miss Suomi Sara Sieppi on viime aikoina julkaissut sosiaalisessa mediassa aktiivisesti upeita lomakuviaan, joissa hän viettää luksuslomaa eri puolilla maailmaa. Nyt Sieppi on suunnannut jälleen uudelle lomalle, joka ei ole ollut kaikkien mieleen. Sosiaalisessa mediassa hänen elämäänsä nimittäin verrataan peräti orjaplantaaseihin.

– Sara elää globaalissa mittakaavassa luksuselämää, johon 90 % maapallon ihmisistä ei pysty. Heille koituvat lähinnä ne ikävät seuraukset, joita länsimaisten ihmisten valtava hiilijalanjälki aiheuttaa. Historiallinen vertauskuva Saran ja muiden hänen kaltaistensa elämäntavalle löytyy 1800-luvun Yhdysvaltojen orjaplantaaseilta, Instagramissa kommentoitiin.

– Sielläkin pieni joukko etuoikeutettuja valkoisia eli luksuelämää, jonka resurssit ja seuraukset maksatettiin hirvittävällä tavalla mustaihoisilla orjilla. Kuka teistä tänne Saraa puolustelevia kommentteja postanneista perustelisi Etelä-Yhdysvaltojen orjayhteiskuntaa sellaisilla argumenteilla, että ”jokainen huolehtii omasta orjanomistuksestaan” tai ”eihän se ketään haittaa”? Aivan, kommentoija jatkoi.

Siepin monet fanit tyrmistyivät aurinkoloman vertaamisesta orjaplantaaseihin. Sieppi on viime aikoina kommentoinut useasti nettikiusaamista julkisuudessa. Taannoin missikaunotar kertoi jopa harkinneensa kommentoinnin estämistä.

– Yleensä en ota enää negatiivisia kommentteja itseeni, mutta kieltämättä eilen tuntui jotenkin tosi pahalta pitkästä aikaa. Olen jopa miettinyt, pitääkö mun jättää kommenttiosio kokonaan pois kuvista, kun tämä meininki täällä on mennyt ihan hulluksi? Sara Sieppi pohti.