Poliisi takavarikoi 77 miljoonan edestä kokaiinia – yksi suurimmista ratsioista vuosikymmeniin

Ohhoh! · Tim Isokivi

New Yorkin ja New Jerseyn satamassa on takavarikoitu valtava erä kokaiinia. Ratsiaa on kuvailtu sataman suurimmaksi 25 vuoteen.

Kolumbian Buenaventurasta peräisin olleesta rahtikontista löydettyä kokaiinia oli yhteensä 1,451 kiloa. Sen arvo katukaussa olisi ollut 77 miljoonaa dollaria, eli noin 68 miljoonaa euroa.

CNN-uutissivuston mukaan huumeet löydettiin viranomaisten huomanneen rahtikontin ovien sulkemiseen käytetyssä tapissa jotain erikoista. Se poikkesi yleisesti käytetyistä tapeista, mikä viittasi jonkin olevan pielessä.

Ratsia on New Yorkin ja New Jerseyn sataman toiseksi suurin koskaan. Viranomaisten mukaan ei ole selvillä, oliko huumeiden lopullinen määränpää Yhdysvallat vai Eurooppa. Laiva oli matkalla seuraavaksi Belgian Antwerpeniin.