Näin lisäät onnellisuuttasi – huikea ero lopputuloksessa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä on vain olemassa sen sijaan, että he kokisivat aidosti myös elävänsä. Onnellisuus ei ole jokin tietty määränpää tai tavoite, vaan tärkeintä on pystyä elämästä nauttimiseen myös matkan aikana kohti entistäkin parempaa määränpäätä.

Elämästä nauttiminen ei tarkoita yltiöpositiivisuuteen turvautumista ja tosiasioiden kieltämistä. Sen sijaan ihminen voi tehdä elämästään miellyttävämpää pienillä ja yksinkertaisilla asioilla. Kuten juhlistamalla myös päivittäisiä onnistumisia. Asetitko itsellesi tavoitteen, että olet pessyt kaikki pyykkikorissa olevat vaatteet viikonloppuun mennessä? Muista myös juhlia saavutusta.

Aseta itsellesi jokin hauska ja tavanomaisesta poikkeava tavoite ja keskitä energia sen saavuttamiseen. Olipa kyse uuden kielen oppimisesta tai takapihan terassin rakentamisesta. Tee tavoitteen saavuttamisesta hauskaa. Osoita kiitollisuutta ystäville ja perheenjäsenille. Huomaa elämässä etenkin ne asiat, jotka onnistuvat.

Kaikki ei aina mene suunnitelmien mukaan, mutta toisinaan tappio voi tarkoittaa uutta alkua johonkin toiseen asiaan. Kannattaa myös panna elämänsä asiat tärkeysjärjestykseen siten, että elämänlaatu olisi omasta mielestään mahdollisimman mukava.

Kysy itseltäsi joka aamu, miten haluaisit aloittaa päivän. Aseta itsellesi tietty mielentila, jossa olet onnellinen ja tunnet voivasi hyvin. Lisää onnellisuutta tuottavia asioita elämääsi mahdollisuuksien mukaan, äläkä anna yksittäisten ja pienien vastoinkäymisten pilata koko päivää. Keskity elämiseen enemmän kuin pelkkään olemiseen.

Lähde: Kate Siner