Tutkimuslaboratoriosta löytyi 1 755 ihmisen ruumiinosaa – näky kuin kauhuelokuvasta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen keskusrikospoliisi FBI teki kotietsinnän arizonalaiseen tutkimuslaitokseen vuonna 2014. Näky on piirtynyt monen rikostutkijan verkkokalvoille, sillä laitoksen tiloista löytyi kasoittain kuolleiden ihmisten kehonosia. Laboratorio oli ollut kuin kauhuelokuvasta.

Ihmiset olivat lahjoittaneet läheistensä ruumiita Biological Resource Center -nimiselle klinikalle. Vainajia oli tarkoitus käyttää lääketieteellisissä tutkimuksissa, mutta taannoin selvisi, että ruumita oli myyty muun muassa Yhdysvaltain armeijalle tienvarsipommien testaamista varten. Tutkimuslaitoksen toimintaa ei valvonut kukaan ja myös siellä oli tehty epämääräisiä kokeita.

Poliisit löysivät klinikalta tynnyreittäin ihmisten ruumiinosia. Tynnyreissä saattoi olla päitä ja toisessa esimerkiksi pelkästään käsiä. Laboratorion jääkaappi oli täytetty miehen sukuelimillä. Seinällä roikkui makaaberi näky, jossa kuolleen naisen pää oli ommeltu miehen vartaloon.

Tutkijoiden oli vaikea sopeutua elämään näyn jälkeen ja heille tuli muun muassa univaikeuksia. Laboratorio oli kuin ihmiskokeita tekevä Frankesteinin klinikka. Tutkimusaineistosta tuli julkista, kun 33 vainajan omaiset ryhtyivät oikeudenkäyntiin virheellisten käyttötarkoitusten vuoksi, Gizmodo uutisoi.