16-vuotias voitti Fortniten MM-kilpailut – voitti kolme miljoonaa dollaria

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pelaaminen ei ole E-urheilun yleistymisen myötä ollut enää vuosiin pelkkää ajanvietettä. Nyt 16-vuotiaasta amerikkalaisnuoresta on tullut kolme miljoonaa dollaria rikkaampi Fortnite-taitojensa ansiosta.

New Yorkissa järjestettiin viikonloppuna ensimmäiset Fortnite-pelin MM-kilpailut. Kilpailujen ensimmäiselle sijalle nousi 99 osallistujasta Pennsylvanian osavaltiosta kotoisin oleva Kyle Giersdorf, joka tunnetaan pelissä nimellä Bugha. Palkinto oli kolme miljoonaa dollaria.

Kyseessä oli suurin yhden pelaajan voittama summa E-urheilun historiassa. Palkintorahoja jaettiin BBC:n mukaan yhteensä 30 miljoonan dollarin edestä.

Battle royale -tyylisen Fortniten maailmanmestaruudesta kilpaili myös kaksi suomalaista. Lassi ”Belaeu” Kallio päätyi sijalle 17 voittaen 112 500 dollaria. Sijalla 85 ollut Rasmus ”Karhufn” Mäkiniemi voitti puolestaan 50 000 dollaria.