AlfaTV ohitti Subin: ”Kulkenut rohkeasti vastavirtaan”

Viihdeuutiset · Stara.fi

AlfaTV oli heinäkuussa Suomen viidenneksi katsotuin televisiokanava Yleisradion kanavien, MTV3:n ja Nelosen jälkeen. Kanavien kymmenen katsotuimman ohjelman vertailussa AlfaTV:n katseluosuus nousi kuuteen prosenttiin tavoittavuuden osalta. Kaupallisten kanavien vertailussa AlfaTV sijoittui kolmanneksi.

Vertailu tehtiin viikolla 31 ja lähteenä käytettiin Finnpanelin ja Digitan lukuja. Katseluosuutta nosti lauantaina esitetty Jukka Kuoppamäen taiteilijajuhlakonsertti, jossa esiintyivät Kuoppamäen lisäksi muun muassa Katri Helena ja Danny. Seinäjoen Tangomarkkinoiden kuninkaallisen finaalin aikana heinäkuussa AlfaTV oli hetkellisesti Suomen katsotuin kanava. Sen katsojaosuus nousi suoran lähetyksen aikana hieman yli 34 prosenttiin.

— AlfaTV on kulkenut rohkeasti vastavirtaan ja se on kannattanut. Katseluosuus on noussut useita prosenttiyksiköitä kevään ja kesän aikana. Kun muut televisiokanavat suuntaavat ohjelmistonsa alle 40-vuotiaille kaupunkilaisille, AlfaTV painottaa ohjelmissaan maakuntien ja yli 40-vuotiaiden näkökulmaa, sanoo kanavan operatiivinen johtaja Jarmo Kalliola.

AlfaTV on ollut vuoden 2018 alusta yleisen edun kanava, jonka peitto on lähes sata prosenttia Suomesta. Tällä hetkellä AlfaTV näkyy antenniverkossa kanavapaikalla 15, mutta yleisen edun kanavana AlfaTV tulee saamaan etusijan kanavanumeroinnissa. Kanavan ohjelmistossa on ajankohtaista kotimaista sisältöä, uutisia, viihdettä, urheilua ja kulttuuriohjelmia. Katsotuimpia ovat konsertit ja kulttuuriohjelmat.