Joker ensimmäinen miljardin tuottanut K-16 -elokuva – ohjaaja avoin jatko-osalle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jo ennen ensi-iltaansa kohua herättäneen Joker-elokuvan menestys jatkuu. Nyt DC Comicsin pahiksena tunnetusta Jokerista kertova synkkä rikoselokuva on rikkonut uuden virstaanpylvän. Joker on tuottanut maailmanlaajuisesti yli miljardi dollaria.

Kyseessä on ensimmäinen lapsilta kielletyn R-ikärajan Yhdysvalloissa saanut elokuva, joka on rikkonut kyseisen rajapyykin. R-ikärajan saaneita elokuvia pääsevät alle 17-vuotiaat katsomaan Yhdysvalloissa vain aikuisen seurassa. Suomessa Jokerin ikäraja on K-16.

Menestyksen myötä Jokerin on spekuloitu saavan myös jatkoa. Ohjaaja Todd Phillips kertoi Los Angeles Times -lehdelle olevansa idealle avoin, mutta ainoastaan mikäli jatko-osa jatkaa ensimmäisen elokuvan teemojen seuraamista.