Nainen valehteli työhakemuksessaan – tuomittiin nyt vankilaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisten uskotaan olevan tavallista rehellisempää kansaa monissa asioissa, mutta työhakemuksiin voi joskus lipsahtaa hieman niin sanottua amerikanlisää. Liioittelusta ja suoranaisesta valehtelusta kiinni jääminen voi tosin tuoda ikäviä seurauksia. Nyt Australiassa sellainen on tuonut naiselle vankilatuomion.

46-vuotias Veronica Theriault oli hakenut töihin Australian julkiselle sektorille ja kertonut työkokemuksessaan seikkoja, jotka eivät pitäneet paikkaansa. Hän sai lopulta työpaikan, josta maksettiin palkkaa peräti noin 150 000 euroa vuodessa. Nainen ehti työskennellä Etelä-Australiassa viraston johdossa reilun kuukauden ajan.

Lopulta valheellinen ansioluettelo paljastui ja työnantaja vei asian oikeuteen. Nainen tunnusti rikoksensa ja tiistaina Australian tuomioistuin tuomitsi hänet vankeuteen vähintään vuodeksi, koska Theriault todettiin syylliseksi petokseen, epärehellisyyteen ja viranomaisen harhauttamiseen. Kohu ei loppunut vielä siihen, sillä tuomioistuimessa selvisi, että nainen oli käyttänyt LinkedInin profiilissaan supermalli Kate Uptonin kuvaa.