Poliisikoira-Leevi löysi kadonneen Espoossa – lähes tajuton nainen pääsi pimeästä pakkasmetsästä sairaalaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Nainen katosi eilen Espoossa. Poliisi sai asiasta ilmoituksen kello 16:30. Poliisi lähti etsimään naista usean partion voimin. Etsintäpartiossa oli mukana poliisikoira nimeltään Leevi. Naisen tiedettiin olevan erittäin huonossa kunnossa.

Leevi löysi kadonneen naisen metsästä noin kahden kilometrin päästä kotoaan tuntia myöhemmin. Nainen oli löytöhetkellä lähes tajuton ja ensihoito toimitti hänet jatkohoitoon Jorvin sairaalaan.

– Etsinnän aikaan oli pimeää ja pakkasta neljä astetta. Nainen oli piiloutunut metsään, mikä teki tehtävästä hyvin haastavan. Poliisikoira on tällaisissa tehtävissä erittäin hyvä apuri, ja ilman Leevin apua naisen löytyminen olisi ollut vaikeaa, kertoo vanhempi konstaapeli Mikko Rytkönen, Länsi-Uudenmaan poliisista.