Teini käänsi päätä liian nopeasti – kuoli aivoverenkiertohäiriöön

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Kaikin puolin terve ja hyväkuntoinen 17-vuotias on kuollut odottamattomalla tavalla. Iso-Britannian Dukinfieldissä asuneen pojan kuoleman syyksi on todettu liian nopean liikkeen aiheuttama kohtaus. Ben Littlewood oli valmistamassa teetä perheelleen, kun hän sai kohtauksen ja kaatui yllättäen keittiön lattialle.

Nuorukainen toimitettiin sairaalaan jossa hän kuoli kahdeksan vuorokautta myöhemmin. Benin todettiin kärsineen aivoverenkiertohäiriöstä. Armeijan alaikäisten vapaaehtoisjoukkoihin kuulunut teini ei tupakoinut tai juonut alkoholia. Lääkäri uskoo hänen saaneen harvinaisen aivoiskemian käännettyään päätään liian nopeasti.

Se oli aiheuttanut valtimon repeämisen ja veritulpan hänen aivoihinsa. Telegraph-lehden mukaan Beniä hoitanut lääkäri ei ole nähnyt vastaavaa tapausta koko 12-vuotisen uransa aikana. Kuolinsyyntutkija Chris Morris puolestaan kuvailee tapahtunutta erittäin harvinaiseksi, erityisesti Benin ikäisillä.