Kardashianit eivät heitä juhlien ruokaa roskiin – lahjoittavat ylijääneet eteenpäin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhä useampi ihminen on ymmärtänyt korjata rikki menneitä vaatteita, kenkiä ja kasseja sen sijaan, että ostaisivat pikamuotia vanhan tilalle. He ovat oppineet pitämään huolta elektroniikasta, kodin esineistä ja hankkimaan tavaroita vain tarpeeseen. Yhä useampi haluaa myös pienentää ruokahävikkiä.

Kardashianien perhe järjestää hulppeita juhlia, joihin tilataan ruokaa pitopalveluista. Kaikkea ei kuitenkaan syödä, joten ruokaa jää aina yli. Khloe Kardashian on kertonut, että he lahjoittavat ylijääneet ruoat kirkon jaettavaksi tai ruokapankkiin.

– Juhlien koristeet vuokrataan, mutta personoidut koristeet säilytetään myöhempää käyttöä varten. Yli jääneet ruoat lahjoitetaan ruokapankkiin tai kirkolle. Toisinaan ruoat menevät muualle lahjoitettavaksi tilanteesta riippuen, Khloe Kardashian vastaa fanin esittämään kysymykseen Twitterissä.

Jouluna saattaa jäädä runsaasti ruokaa myös suomalaisten jääkaappiin. Tällöin kannattaa pyytää vähävarainen ystäväperhe rääppiäisiin tai kysyä sosiaalisesta mediasta halukkaita ottamaan ruokaa vastaan. Ruokajätteen syntymistä voi ehkäistä ennakoimalla ja laskemalla etukäteen todellisen tarpeen.