Hämeenlinnalainen kiinni 23. kertaa ilman ajokorttia

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Vanha sanonta kuuluu, että ei autoa ajokortilla ajeta. Suomalainen laki kuitenkin edellyttää voimassaolevan ajo-oikeutta moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettamiseen. Eräs nuori mies ei näytä tajuavan tätä asiaa.

Hämeen poliisi tapasi itsenäisyyspäivänä iltakymmenen aikaan 19-vuotiaan ajo-oikeudettoman miehen. Hän oli kuljettamassa henkilöautoa Katumantiellä Hämeenlinnassa. Miehellä ei ole koskaan ollut ajokorttia.

Tästäkin huolimatta poliisit ovat tavanneet hänet ratin takaa yhteensä 23 kertaa. Toisin sanoen miehellä menee pitkä aika, ennen kuin hän voi suorittaa virallisen ajolupansa törttöilyjen jälkeen. Kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta tuomitaan yleensä sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.