Vaarallisia ruokinta-automaatteja käytössä – linnut voivat jäädä sisälle jumiin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

BirdLife Suomi on julkaissut sosiaalisessa mediassa kuvan vaarallisesta lintujen ruokinta-automaatista, jonka käyttö kannattaa lopettaa. Linnut saattavat päästä ruoka-automaatin sisään ja voivat kuolla sinne. Automaatin voi palauttaa ostopaikkaan.

Lintujen talviruokintakausi on alkanut. Eräs ruokkija otti yhteyttä BirdLife Suomeen varoittaakseen muita lintujen ystäviä vaarallisesta ruokinta-automaatista. Automaattia myynyt kauppa on jo vetänyt kyseisen mallin pois myynnistä ja informoinut maahantuojaa. Samaa riskiä kannattaa varoa myös muiden ruokintamallien kanssa.

– Aktiivinen lintujen ruokkija otti meihin yhteyttä ja halusi varoittaa kuvissa näkyvästä ruokinta-automaattimallista. Siementen loppuessa linnut voivat päästä sisään ruokinta-astiaan, eivätkä välttämättä löydä sieltä ulos. Ainakin yksi hömötiainen oli ehtinyt menehtyä loukkuun jäätyään, BirdLife Suomi tiedottaa.

Aktiivinen lintujen ruokkija otti meihin yhteyttä ja halusi varoittaa kuvissa näkyvästä ruokinta-automaattimallista….

Publiée par BirdLife Suomi sur Mercredi 11 décembre 2019

Tämä kuusitiainen oli jäänyt myös loukkuun, mutta saatiin onneksi autettua vahingoittumattomana ulos.

Publiée par BirdLife Suomi sur Mercredi 11 décembre 2019