Vaarallisia ruokinta-automaatteja käytössä – linnut voivat jäädä sisälle jumiin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

BirdLife Suomi on julkaissut sosiaalisessa mediassa kuvan vaarallisesta lintujen ruokinta-automaatista, jonka käyttö kannattaa lopettaa. Linnut saattavat päästä ruoka-automaatin sisään ja voivat kuolla sinne. Automaatin voi palauttaa ostopaikkaan.

Lintujen talviruokintakausi on alkanut. Eräs ruokkija otti yhteyttä BirdLife Suomeen varoittaakseen muita lintujen ystäviä vaarallisesta ruokinta-automaatista. Automaattia myynyt kauppa on jo vetänyt kyseisen mallin pois myynnistä ja informoinut maahantuojaa. Samaa riskiä kannattaa varoa myös muiden ruokintamallien kanssa.

– Aktiivinen lintujen ruokkija otti meihin yhteyttä ja halusi varoittaa kuvissa näkyvästä ruokinta-automaattimallista. Siementen loppuessa linnut voivat päästä sisään ruokinta-astiaan, eivätkä välttämättä löydä sieltä ulos. Ainakin yksi hömötiainen oli ehtinyt menehtyä loukkuun jäätyään, BirdLife Suomi tiedottaa.

Aktiivinen lintujen ruokkija otti meihin yhteyttä ja halusi varoittaa kuvissa näkyvästä ruokinta-automaattimallista….

Publiée par BirdLife Suomi sur Mercredi 11 décembre 2019

Tämä kuusitiainen oli jäänyt myös loukkuun, mutta saatiin onneksi autettua vahingoittumattomana ulos.

Publiée par BirdLife Suomi sur Mercredi 11 décembre 2019

Uusimmat