Uskomaton lentäjä Alpeilla! Valokuva kiteyttää helikopterin asennon – yksikin virheliike olisi tuhoisa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Haastavissa kohteissa ammatikseen lentävät ovat usein todellisia lentäjä-ässiä, jotka osaavat hallita helikopterinsa ja lentokoneensa täydellisesti. Tämä korostuu erityisesti vuoristoissa lentävien ja esimerkiksi sammutuslentoja tekevien keskuudessa. Nyt verkossa leviää todellinen malliesimerkki tällaisesta taiturista.

Chamonix’n laskettelukohteessa Keski-Euroopassa kuvatulla videolla nähdään miten helikopteri saapuu noutamaan loukkaantunutta laskettelijaa jyrkän vuoren rinteeltä. Ensin kuvasta ei vielä paljastu miten jyrkästä rinteestä onkaan kyse, mutta sitten helikopterin nokka koskettaa maata ja roottorin lavat hipovat lumipeitettä vain senttien päässä.

Uskomattomalla videolla nähtävään lentotoimintaan ei kovin moni lentäjä maailmassa kykene. Yksikin virheliike olisi nimittäin koitunut sekä lentäjien että pelastettavan kohtaloksi. Tässä tapauksessa polvensa loukannut laskettelija saa kiittää onneaan, että tuon tason ammattilainen sattui olemaan juuri työvuorossa. Video on julkaistu jo viime vuonna, mutta nyt joulukuussa 2019 se on lähtenyt leviämään verkossa valtavalla vauhdilla.