Uuninpelti puhtaaksi joulun jälkeen – tässä nerokas niksi

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Likaiset uuninpellit aiheuttavat harmaita hiuksia joulun jälkeen, kun laatikkoruokien roiskeet ja kinkun rasva ovat palaneet kiinni pelteihin, ritilöihin ja uuniin. Puhdistus kannattaa tehdä ennen seuraavaa käyttökertaa.

Uuninpellin ja uunin saa puhdistettua ruokasoodan ja etikan avulla. Pellit kannattaa ensin liottaa tarpeen mukaan astianpesuaineen kanssa. Sen jälkeen kaadetaan liotettu vesi pois, ripotellaan päälle ruokasoodaa ja suihkutetaan etikkaa. Tahnan voi antaa vaikuttaa tarvittaessa.

Martat vinkkaavat, että uuninpeltejä ei saa puhdistaa karhealla tai niiden pintaa naarmuttavilla välineillä. Ruoka tarttuu jatkossa kiinni entistäkin herkemmin. Pesusieni tai tiskiharja ovat parhaat välineet myös uunin puhdistamisessa. Huuhtele ja kuivaa uuni sekä pellit huolellisesti pesun jälkeen.