Nuoret häiriköivät junassa Riihimäellä – vuoro jouduttiin perumaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Riihimäeltä Helsinkiin lähtevä R-junavuoro jouduttiin perumaan junassa häiriköineen kahden alaikäisen pojan käyttäytymisen takia maanantai-iltana. Poliisi tavoitti pojat myöhemmin.

Hämeen poliisilaitos kertoo, että 17-vuotias ja 15-vuotias poika olivat painelleet Helsinkiin lähdössä olleen lähijunan ovien avaus- ja sulkemisnappeja sekä painaneet hälytysnappeja. He eivät totelleet junan henkilökunnan varoituksia tai pyyntöjä asiaan liittyen. Juna oli 25 minuuttia myöhässä, kun junankuljettaja päätti perua koko vuoron lähtemisen ja kaikki matkustajat poistettiin junasta.

Paikalle soitettiin poliisit. Viisitoistavuotias poika oli suostunut aiemmin poistumaan junasta, mutta 17-vuotias oli väittänyt junahenkilökunnalle vastaan. Poliisi tavoitti hänet asemalaiturilta. Nuorempi teini tavoitettiin myöhemmin rautatieaseman läheisyydestä. He eivät osanneet kertoa syytä toiminnalleen. Tapauksesta on tehty rikosilmoitus nimikkeellä liikenteen häirintä sekä ilmoitettu sosiaaliviranomaisille.