TikTok-käyttäjät dippasivat kiveksiään soijakastikkeeseen – kokeilivat onko niillä makuaisti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kivesten dippaaminen soijakastikkeeseen saattaisi kuulostaa jonkin sortin fetissiltä, mutta TikTok-sovelluksessa sitä harrastetaan hieman toisenlaisesta syystä. Kyseessä on haaste joka sai alkunsa vuonna 2013 julkaistusta tutkimuksesta.

Tutkimuksen mukaan kiveksissä on erilaisia makuja tunnistavia makunystyröitä. Kuullessaan väitteestä TikTok-käyttäjät Alx James ja Matthew Lush päättivät kokeilla sen todenperäisyyttä dippaamalla kiveksensä soijakastikkeeseen. Miehet väittävät pystyneensä maistamaan kastikkeen suolaisuuden kiveksillään.

Valitettavasti TikTok-käyttäjät todennäköisesti tunsivat vain mitä he halusivat tuntea. Buzzfeed otti asian tiimoilta yhteyttä kirurgi Kirten Parekhiin, jonka mukaan makunystyröiden esiintyminen eri puolilla kehoa ei tarkoita että niillä voisi todellisuudessa tuntea eri makuja. Keho ehkä tuntee maut, mutta kivesten makuaisti ei toimi samalla tavalla kuin suun makunystyröiden tapauksessa.

 

@alxjames

oh.. my god….. 🤭😳

♬ original sound – alxjames