Yli 70 000 Tinder-käyttäjän kuvat vuotaneet pimeään verkkoon

Digi · Tim Isokivi

Jopa yli 70 000 deittisovellus Tinderin käyttäjän kuvat ovat vuotaneet verkkoon. Kaikki vuodon uhreiksi joutuneet käyttäjät ovat naisia. Kuvat vuodettiin pimeässä verkossa toimivalle verkkosivustolle, jota käytetään haittaohjelmien jakamiseen.

Kuvien lisäksi sivustolla jaettiin 16 000 Tinder-profiilin käyttäjänimet sisältävää tekstitiedostoa. Gizmodo-sivuston mukaan toistaiseksi ei ole tiedossa, mitä tarkoitusta varten kuvat on kerätty. Kyberrikollisten kuitenkin pelätään käyttävän niitä laittomuuksiin, kuten vuodon kohteeksi joutuneiden Tinder-käyttäjien häirintään tai verkkohuijauksiin tarkoitettujen valeprofiilien luomiseen.

Tinderin mukaan käyttäjien kuvien ja muiden tietojen levittäminen sovelluksen ulkopuolella on laitonta. Useimpien vuotaneiden kuvien epäillään olevan otettu viime vuosien aikana.