Älä käytä IKEA:n retkimukia – palauta lähimpään tavarataloon

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

IKEA pyytää kaikkia asiakkaitaan lopettamaan ”Made in India” -merkityn TROLIGTVIS-retkimukin käytön. Uudet testitulokset osoittavat, että tuotteesta voi siirtyä kemikaalimääriä, jotka ylittävät määritetyt raja-arvot.

IKEA on vastaanottanut uudet testiraportit, joiden mukaan retkimukista saattaa siirtyä määritetyt raja-arvot ylittävä määrä dibutyyliftalaattia (DBP). IKEA on jo vuosia sitten kieltänyt kaikkien ftalaattien käytön elintarviketuotteiden kanssa kosketuksissa olevissa tuotteissa, joten tuote on asetettu myyntikieltoon sen tutkintavaiheessa.

TROLIGTVIS-retkimuki on ollut myynnissä vuoden 2019 lokakuusta lähtien. IKEA pyytää asiakkaitaan palauttamaan kyseiset TROLIGTVIS-retkimukit mihin tahansa IKEA-tavarataloon täyttä hyvitystä vastaan. Kuittia tai muuta ostotositetta ei tarvita.