Pysäyttäviä dokumentteja nuorten arjesta – teemana esimerkiksi syrjäytyminen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yleisradion nuorten dokumenttien kevätkaudella eletään vahvasti nuorten arjessa. Docstop-dokumenttisarjojen teemoina ovat muun muassa syrjäytyminen, omavaraisuus, miehisyys, sukupuoli-identiteetti ja huumeet. Viisiosainen dokumenttisarja Logged in kertoo viidestä nuoresta miehestä ja heidän elämästään pelimaailmassa.

Sami Kieksin ohjaamassa sarjassa päästään näkemään, millaista kehää nuoret miehet kiertävät kotinsa seinien sisällä ja kuinka vaikeaa sosiaalisten suhteiden luominen ja yhteiskuntaan kiinnittyminen on. Kaikkia päähenkilöitä yhdistää rikkinäinen lapsuus, kiusaaminen ja yksinäisyys.

Nämä tekijät ovat synnyttäneet heille vastareaktion ympäröivän yhteiskunnan normeja kohtaan. Pelaaminen on henkireikä ja lähes ainoa positiivinen asia arjessa — se on paikka, minne voi paeta yksinäisyyttä ja reaalielämän haasteita, vahvistaa itsetuntoa ja tavata kavereita, joita ei muuten juuri ole. Logged in -sarja on nähtävissä YLE Areenassa maanantaina 3. helmikuuta ja TV2:lla keskiviikkona 5. helmikuuta.